Проєкт пекарні
Проєктування пекарні з точним дотриманням усіх технологічних та санітарно-технічних норм та регламентів
Проєктування пекарні з точним дотриманням усіх технологічних та санітарно-технічних норм та регламентів
ЗАПРОСИТИ ЗВ’ЯЗОК З ПРОФІЛЬНИМ СПЕЦІАЛІСТОМ
Ця інформація потрібна, щоб заздалегідь проаналізувати Ваше питання!
Фахівець зв’яжеться із Вами максимально швидко.
100% захист від спаму
Роботи над проєктом пекарні прийнято розділяти на два важливі етапи: планування та проектування. Основною стадією професійного проєктування завжди вважається передпроєктна діяльність. На цій стадії експерти аналізують, вивчають та досліджують початкові показники для проєктування. Тут важливо зрозуміти, який об’єкт у результаті хоче отримати замовник, які конструктивні, технологічні, санітарно-технічні та візуальні характеристики повинна мати майбутня пекарня.
Одним із важливих факторів є розташування пекарні. При виборі будівлі чи приміщення потрібно врахувати його розташування. Бажано, щоб об’єкт розташовувався на вулиці з гарною прохідністю. Хлібна повинна бути на видному місці: відповідне місце розташування підвищує кількість імпульсних покупок.
Архітектурний проєкт пекарні або міні-пекарні включає будівельні та планувальні рішення, оформлення фасаду. До представленої групи документів входять рішення, що визначають безпечну експлуатацію пекарні.
Архітектурно-будівельне проєктування охоплює не лише розробку проєктів нового будівництва, а й розробку проєктів із модернізації та реконструкції існуючих пекарень. Архітектурно-будівельне проєктування характеризується високою складністю та точністю у розрахунках. На даний момент у законодавстві України присутня безліч будівельних норм та правил, яких потрібно неухильно дотримуватись.
Наступна важлива частина проєктування пекарні – аналіз функціональних особливостей об’єкта. Отже, необхідно буде переконатися, що обраний архітектурний дизайн пекарні не завдаватиме шкоди її функціональному призначенню.
Технологічна частина проєкту пекарні повинна містити детальну інформацію про обладнання, яке застосовуватиметься під час технологічного процесу. У цій частині проєкту розробляються рішення щодо розташування обладнання, відзначаються плановані точки підключення техніки та технологічного обладнання.
У технологічному проєкті, залежно від асортименту хлібобулочних або кондитерських виробів, що виготовляються, пекарню оснащують різними печами. Перевага надається на даний момент сучасним і прогресивним ротаційним печам.
У технологічній частині проєкту пекарні мають бути враховані санітарні вимоги та правила до приміщення пекарні, обладнання для прийому, зберігання та обробки сировини та харчового матеріалу.
Технічне переоснащення, реконструкція та розширення пекарень здійснюються відповідно до чинних санітарних правил, а також державних та будівельних норм в Україні.
Виробничі приміщення повинні мати між собою технологічний зв’язок і розташовуватися по ходу технологічного процесу, не допускаючи перехрещення потоків сировини та готових виробів, чистого та використаного посуду, а також мають бути створені необхідні умови для дотримання виробничої та особистої гігієни працюючим персоналом.
До переробки сирих яєць пред’являються підвищені санітарні вимоги, тому рекомендується замінювати їх напівфабрикатом (сухий яєчний порошок і т.д.).
Підприємства та цехи, які виробляють хлібобулочні вироби, повинні забезпечувати випуск продукції відповідно до вимог нормативно-технічної документації, що гарантує їх споживчі властивості та епідеміологічну безпеку.
Завдання інженерного розділу – дати чіткі інструкції з облаштування всіх видів комунікацій усередині будівлі. До цієї частини проєкту пекарні входять схеми установок, монтажу та підключення:
Виробнича каналізація пекарні має передбачати відведення стоків від приміщень підготовки та приготування хлібобулочних виробів та технологічного обладнання. Для відведення господарських та виробничих стоків передбачаються окремі мережі каналізації.
Наскільки кваліфіковано розроблено технологічне проєктування пекарні, настільки продуктивно вона функціонуватиме. Архітектурний, технологічний та інженерний проєкт пекарні – це моделювання майбутніх успіхів вашого закладу. Дозвольте вашій справі стати прибутковою – доручіть проєктування експертам компанії «АРМА ЕКСПЕРТ»!
Для професіоналів Центру супроводу будівництва «АРМА ЕКСПЕРТ» розробка проєкту пекарень, булочних та кондитерських – це ефективна сфера діяльності для втілення складних завдань. Тільки наша компанія може порекомендувати вам вирішення індивідуальних завдань, поставлених у технічному завданні. Ви завжди можете отримати професійну пораду та безкоштовну консультацію за телефоном 38 (095) 488-55-66.
На вимогу клієнта, на даний момент, можна виконати технологічний проєкт пекарні або кондитерського цеху, поєднуючи хлібопекарське виробництво з магазином або підприємством громадського харчування. Проєктування підприємства харчових виробництв хлібобулочних виробів – значуща та серйозна робота, яку слід довірити лише професіоналам від «АРМА ЕКСПЕРТ».
Запишіться на безкоштовну
консультацію
Дивіться також
Будівництво чи реконструкція комерційного об’єкту
На вас чекає не легка процедура! Експертиза проєкту, отримання дозволів та візити перевіряючих. Будівництво та реконструкція магазинів, офісів, ресторанів пі... Детальніше
Перевести житлове приміщення в нежитловий фонд
Відкрити кафе, салон, офіс чи магазин на першому поверсі житлового будинку – звичайна справа. Але за цим стоїть велика робота – переведення житлового приміще... Детальніше
Приватизувати земельну ділянку
Оформити земельну ділянку у власність – процедура не на один місяць і не така вже й безкоштовна, як прописано в законі. З чого почати і до чого приготуватися? Детальніше
Контакти