Проєкт бару
Замовити проєкт бару під ключ
Замовити проєкт бару під ключ
ЗАПРОСИТИ ЗВ’ЯЗОК З ПРОФІЛЬНИМ СПЕЦІАЛІСТОМ
Ця інформація потрібна, щоб заздалегідь проаналізувати Ваше питання!
Фахівець зв’яжеться із Вами максимально швидко.
100% захист від спаму
Бари – об’єкти, що належать до ресторанного господарства. У них алкогольні/безалкогольні та змішані напої, а також страви до них та товари реалізують через барну стійку. Якщо ви вирішили стати власником такого закладу, то перше, що вам знадобиться – це проєкт бару. Проєктування барів передбачає самі основні етапи, як і інші громадські будівлі (наприклад, проєкт магазину). Однак при розробці необхідно враховувати особливості даного типу закладу, його різновид, місце розміщення та побажання до оснащення.
Площі об’єктів визначаються завданням на проєктування відповідно до норм проєктування підприємств ресторанного господарства згідно із будівельними та санітарними нормами.
Основні складові дизайн-проєкту бару включають:
1. Архітектурно-будівельна частина (підготовка архітектурного проєкту бару). Тут мають бути вказані:
Архітектурний проєкт передбачає внесення всіх розрахунків щодо оздоблення та витрати будматеріалів. Для архітектурного проєкту додатково може знадобитися дозвіл на будівництво.
2. Технологічна частина. На стадії планування є можливість покращити функціонування майбутнього закладу. За допомогою проєкту можна передбачати та розпланувати різні нюанси:
Технологічний проєкт бару передбачає велику роботу і включає збір та аналіз документації із подальшим реціональним використанням вашого бару.
3. Санітарно-технічна частина. Відповідно до вимог до закладів громадського харчування необхідно підтримувати оптимальні метеорологічні умови: температура, вологість, швидкість повітряного потоку тощо. Важливо, щоб об’єкт перебував у екологічно безпечній зоні. Вимоги визначаються з урахуванням кліматичної зони, сезону та інших чинників. Проєкт санітарно-технічної частини визначає вимоги щодо оснащення приміщень системами:
У ході робіт потрібно спроєктувати системи:
4. Електротехнічна частина. Роботи починаються з розрахунку електричного навантаження будівлі, де планується відкриття бару, а також з оцінки переліку енергоспоживачів. Для цього етапу в основу беруться:
Ця стадія передбачає проєктування електро- та світлотехнічної частини бару.
5. Пожежні розділи: пожежна сигналізація, автоматичне пожежогасіння тощо.
6. Рішення щодо доступності маломобільних груп населення (особливості внутрішнього планування та організації вхідної групи).
Проєкт пивного бару та кафе відрізнятиметься. Ось чому важливо чітко знати види закладів та визначитися з видом бару, який ви бажаєте відкрити. Розрізняють спеціалізовані заклади: винні, молочні, вітамінні, пивні, коктейль-бари або бари у нічних клубах, а також бари загального призначення (кафе-бари/бар-ресторани).
Розробляючи проєкти пивних барів та інших видів закладів, ключовим чинником є вибір місця. Існує кілька рекомендацій для підприємств харчування різної місткості:
Загальнодоступні заклади громадського харчування можна вбудовувати в житлові/громадські/виробничі об’єкти. При цьому слід дотримуватись санітарно-гігієнічних норм та приписів протипожежної безпеки, що застосовуються до закладів громадського харчування, з урахуванням нормативних актів, які діють на момент проєктування пивного бару/іншого закладу.
Усі функціональні особливості закладу, а також об’єкта, в який зазначений заклад вбудовується, повинні зберігатися. У житлових будівлях дозволено розміщувати вбудовані або прибудовані заклади харчування до 50 гостей, що працюють до 22:00 і без живої музики.
Проєкт ресторану чи бару потребує комплексної роботи та проходження всіх етапів проєктування. Без належної кваліфікації та досвіду пройти всю процедуру самостійно та розробити план відповідно до норм буває непросто. Проєктна організація «АРМА ЕКСПЕРТ» пропонує послуги з проектування закладів громадського харчування, щоб реалізувати ваші задуми у найкоротший термін!
Запишіться на безкоштовну
консультацію
Дивіться також
Будівництво чи реконструкція комерційного об’єкту
На вас чекає не легка процедура! Експертиза проєкту, отримання дозволів та візити перевіряючих. Будівництво та реконструкція магазинів, офісів, ресторанів пі... Детальніше
Перевести житлове приміщення в нежитловий фонд
Відкрити кафе, салон, офіс чи магазин на першому поверсі житлового будинку – звичайна справа. Але за цим стоїть велика робота – переведення житлового приміще... Детальніше
Приватизувати земельну ділянку
Оформити земельну ділянку у власність – процедура не на один місяць і не така вже й безкоштовна, як прописано в законі. З чого почати і до чого приготуватися? Детальніше
Контакти